Биография

Дата на публикуване: 15.04.2016 06:55Д-р Симеон Василев Симеонов д.м.
/Областен управител на област с административен център Перник/

 

Роден е на 04.06.1957 г. в град Перник.
Завършил е средното си образование в Първа политехническа гимназия „Христо Смирненски“ в Перник.
През 1983 г. е завършил е Медицинския университет в София.

Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. От 20 май 2021 г. е назначен с решение на МС съвет за изпълняващ длъжността областен управител на област Перник.

Голяма част от професионалния му път е свързан с МБАЛ „Р. Ангелова“, където е  работил като лекар в Бърза и неотложна медицинска помощ, след това в отделението по „Хирургия“. Специализирал е в Научния институт по хирургия като клиничен ординатор. През 1991 година печели асистентски конкурс в МУ София в Първа хирургия – гл. асистент. Има  магистратура по здравен мениджмънт, защитена дисертация и придобита  научна степен „доктор“, както и специализация по здравен мениджмънт и икономика на здравеопазването в УНСС.

През 2002 година е назначен като началник на  хирургично отделение в МБАЛ „Р. Ангелова“. През 2006 година е избран за изпълнителен директор на болницата до 2007 г. Две години по-късно за кратък период е отново изпълнителен директор на пернишката болница. След това е  работил на специализирана практика по хирургия. Перник. През 2013 година  е назначен като изпълнителен директор на Изпълнителна агенция медицински одит.

Търсене