5 километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени

Дата на публикуване: 20.02.2020 17:00

5 километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, а 6 км. е направеният изкоп. Това стана ясно на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове.

„Работи се ритмично по трасето. Всеки ден пристигат по 500-600 метра тръби, които са изключително добри и качествени. Вярвам , че екипите ще се справят в срокове. Правим всичко възможно резултатите да бъдат налице за перничани. Но понякога се изисква и технологично време - за всяка стъпка, за да бъдат строителните дейности качествени“, коментира областният управител инж. Емил Костадинов.

„На резервоара и помпената станция са направени изкопите, подложен е бетона и в момента се връзва армировка за фундамента , работи се напълни обороти“, увери инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи“.

В изграждането на водопровода участват фирмите от Камарата на строителите –"Главболгарстрой“, „Райкомерс“, "Джи Пи Груп" „Грома Холд“ и фирма „Монтажи“ ЕАД.

От Регионалната здравна инспекция уточниха , че обстановката е спокойна, няма несъответстващи проби по физико-химични и микробиологични показатели.По думите на здравните специалисти за периода от 13 до 19 февруари са регистрирани три енетероколити и един хепатит А. За тях няма доказана връзка между случаите на инфекциозни заболявания и качеството на питейната вода.

„Оптимистичното е, че притокът вече е над 1000 литра в секунда. Надявам се тенденцията да продължи. Авариите са под границата на нормалния работен режим на мрежата“, информира шефът на ВиК Борислав Иванов.

 

Търсене