Новини
Министър Емил Караниколов и областният управител инж. Емил Костадинов обсъдиха нови мерки за осигуряване на воден ресурс
08.01.2020
Министър Емил Караниколов,областният управител на Перник инж. Емил Костадинов и представители на Държавно предприятие "Управление и стопанисване на язовири" днес бяха на язовирната стена "Студена"и обсъдиха нови мерки за осигуряване на воден ресурс.
"Първата ни задача е да отстраним така наречената "гъба", която поема между 8 и 10 процента от водния обем, но засега специалистите казват, че това ще направи изключително сериозно замътяване на водата и ще има голям разход на питейна вода, ако го изпълним", коментира Караниколв. Той посочи, че към момента предложението на специалистите е да се направят 10 сондажа под язовирната стена по течение на реката за осигуряване на вода.
Ще бъдат обсъдени и възможностите,свързани с няколко съседни водоема - яз. "Бушляк" и яз."Осломе", откъдето да се осигурят около милион и половина кубика вода и така да се облекчи проблемът с водната криза в най-тежките месеци за перничани.
"Надявам се, че до утре ще имаме решение за това",уточни Караниколов. За целта беше създадена и необходимата организация от областния управител Емил Костадинов.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия