Новини
Преизбраният кмет на Община Радомир Пламен Алексиев положи клетва на първото заседание на новия Общински съвет
11.11.2019
Новоизбраният Общински съвет в Радомир, кметът на общината Пламен Алексиев и кметовете на кметствата Друган, Дрен и Извор, избрани на провелите се местни избори, положиха днес клетва пред областния управител на Перник Ирена Соколова.
Клетвата произнесе Ирена Соколова на основание чл. 31, ал. 1 от ЗМСМА и беше повторена от встъпилите в длъжност съветници.
Губернаторът се обърна към местния Общински съвет, заявявайки че се надява и през новия мандат 2019 – 2023 г. всички съветници заедно да работят и да се ръководят от прагматичността, диалогичността и подкрепата при взимането на важните за общината и нейните жители решения: 
„Община Радомир постигна значителни успехи през предходния мандат на кмета Пламен Алексиев. Убедена съм, че този изграден дух на разбирателство, доверие и резултатност ще продължи да  възможност за надграждане на постигнатото за още по-видими и градивни резултати”, каза Соколова.
На основание решение номер 136-МИ от 28.10.2019 г., Катя Иванова - председател на ОИК в Радомир, връчи удостоверенията на новоизбраните общински съветници.
Най-възрастният общински съветник Георги Георгиев проведе избора за председател на Общинския съвет. След проведеното гласуване бе избран кандидатът на ПП ГЕРБ  Светослав Кирилов, който бе начело на местния парламент и в предишния мандат. Той уточни, че и през следващите четири години, дейността на органа на местно самоуправление ще бъде продиктувана от желанията и потребностите на хората. Кирилов гарантира, че ще държи на бързината, праволинейността и ускореното вземане на решения от страна на съветниците.
Новоизбраният за трети мандат за кмет на община Радомир Пламен Алексиев благодари за гласуваното му доверие от страна на избирателите. Алексиев даде дума пред общинския съвет и обществеността, че ще продължи с грижа, отговорност и принципно отношение да работи за интереса на жителите на поверената му община, многоаспектното развитие на града и населените места. 
В новия общински съвет влизат 17 души.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия