Новини
Областният управител информира за ограничен достъп на физически лица до горски територии попадащи до констатирания случай на Африканска чума по свинете
27.09.2019
Областният управител Ирена Соколова информира, че във връзка с регистрирания първи случай на Африканска чума по свинете на територията на общините Брезник и Трън, се ограничава провеждането на различни по вид спортни и туристически събития и мероприятия в обхвата на инфектираната зона.
Със заповед № РД 11-1939 от 26 септември 2019 г. на Изпълнителния директор на БАБХ, се указва, че достъпът до горските територии попадащи в периметъра около констатирания случай, е забранен със срок на действие на заповедта от 27.09 до 27.11.2019 г. 
Описаните ловностопански райони попадат в землищата на следните населени места: с. Неделково, с. Лялинци, с. Парамун, с. Мракетинци, с. Филиповци, с. Бутроинци, с. Врабча, с. Проданча, с. Велиново, с. Милкьовци, с. Садовик, с. Красава и с. Станьовци.
Придвижването в тези райони се разрешава само за служители на ведомства пряко свързани с претърсването и прилагането на мерки за ликвидиране на болестта АЧС при спазване на мерките за биосигурност.
Граждани и групи (туристи, летовници, пастири, дървосекачи, събирачи на трюфели, гъби и сезонни растения), трябва да ограничат временно достъпа си до горепосочените ловностопански райони.
 
 
 
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия