Новини
Посланикът на Република Италия Стефано Балди и областният управител на Перник с обща инициатива в сферата на културния обмен
11.10.2018
Областният управител Ирена Соколова се срещна със заместник-посланика на Република Италия в България г-н Емануеле Полио и представители на италианското посолство.
Визитата в Перник бе свързана с подготовката на „Празник на италианската култура”, който ще се проведе в областния център през ноември.

 

Инициативата се реализира от Областна администрация Перник като част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС в рамките на приоритет 2: „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в Европейския съюз”.Събитието, на което ще присъстват и представители на Италианската Търговска камара и Конфиндустрията, ще представи постиженията на италианската производствена система в областта на иновацииите, конкурентоспособността и устойчивостта.
„Радвам се, че партньорството между България и Италия ще има и своето измерение в Перник! Надявам се, чрез събитието за опознаване на италианската култура, икономика, политика, развитие, близостта, която имаме като душевност, темперамент и начин на мислене, да се задълбочи и да се превърне в старт за бъдещи общи дейности! Италианските компании повсеместно са оценявани като шампиони по конкурентоспособност в износа, дизайна, модата, творческия и културен маркетинг. С представянето на вашата интересна страна, член на ЕС в Перник, ще положим основите на едно ползотворно сътрудничество и бъдещ обмен в различни сфери като културата, икономиката и предприемачеството”, каза губернаторът по време на срещата.


Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия