Новини
72-ви Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета "Козлодуй - Околчица"
11.04.2018

Областният управител Ирена Соколова подкрепя инициативата на Областна администрация Враца, която за поредна година организира Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета „Козлодуй – Околчица”.
Губернаторът застава зад мисията за предаването на патриотичната идея на извървения през 1947 г. първи поход, когато 17 Ботеви поклонници-туристи преминават по пътя на Ботевата чета и полагат началото на най-голямата родолюбива проява в българското туристическо движение.

Походът се провежда ежегодно от 27 май до 2 юни по 120 км маршрут от Козлодуйския бряг до връх “Околчица”, по случай годишнината от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета.

Тазгодишното издание се провежда под патронажа на председателя на 44-то Народно събрание на Република България Цвета Караянчева и със съдействието на Министерски съвет, Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, Регионалните управления по образованието, Български туристически съюз и СКО „Леденика“ Враца и общините, през чиито територии преминава походът.

В него могат да се включат  групи ученици, туристически дружества от страната, клубовете и секциите по туризъм с неограничен брой туристи. По маршрута могат да преминат също така индивидуални участници и самостоятелни групи, които не принадлежат към определена организация.
Крайният срок за подаване на писмени заявки за участие е 11 май 2018 г. Те следва да бъдат изпратени на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация – Враца, или сканиран и надлежно заверен вариант на приложенията на електронна поща: obl-vr@oavratsa.egov.bg. и на тел. 092/661429.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия