Новини
Областна администрация Перник с два проекта по ТГС България - Сърбия
12.12.2016

Областният управител д-р Александър Александров бе сред поканените на официалната церемония по връчване на първите договори за субсидия по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ-ИПП България-Сърбия. Областната администрация получи финансиране за два проекта, които ще реализира в партньорство с община Цървени кръст в Република Сърбия.
По време на церемонията в МРРБ министър Лиляна Павлова поздрави спечелилите в изключителна конкуренция и изрази увереност в реализирането на добрите идеи, вложени в проектните предложения.
"Не мога да скрия удовлетворението си от факта, че в състезаването с над 400 кандидати проектните ни предложения бяха високо оценени и получават финансиране. Това се дължи на качеството на идеите, на сериозния едногодишен труд и не на последно място на изключително плодотворното партньорство, което успяхме да изградим с колегите от община Цървени кръст" - каза д-р Александров при връчването на договорите.
Областна администрация Перник е водещ партньор по проект "Туризъм и традиции - цветни, забавни, атрактивни", който предвижда изграждането на инфраструктура, насърчаваща туризма от двете страни на границата. На българска територия ще бъде обновена стара къща - паметник на културата в с. Кошарево, общ. Брезник. В нея ще бъде представена по атрактивен начин местната култура, като основен акцент ще бъде традицията на маскирането по Сурва. Оттатък границата ще бъде изградена зона за отдих, в близост до община Цървени кръст.
В проекта "Инвестиране в здравето и развитието на младите хора в Българо-Сръбския регион" Областна администрация Перник е партньор. Проектът предвижда въздействие върху дворните пространства на професионални училища в Перник и в община Цървени кръст. Дворът на ПГЕМП "Христо Ботев", който в момента е в тежко състояние, ще бъде изцяло обновен и пригоден за спорт, отдих и развлечения както на учениците, така и за жителите на квартал "Димова махала".

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия