Новини
Областният управител събра териториалните структури на годишна среща
20.12.2019
Областният управител инж. Емил Костадинов проведе годишна среща с директорите на териториалните структури от област Перник. На нея те представиха отчет за дейността си и акцентираха върху постигнатите резултати през 2019 г.
Ведомствата от сферата на обществения ред, транспорта, образованието, екологията, социалните дейности и др., анализираха материалната си база, ресурсното и кадровото обезпечаване на службите си, подготовката за зимния сезон, както и проблемите, които могат да се решат със съдействието на областната управа. 
Инж. Костадинов постави водната криза в Общината като основен приоритет на този етап и заяви, че всички институции заедно трябва да си взаимодействат за разрешаването му. Той помоли за съдействие и по предоставянето на техника в хода на аварийния период.
На този етап всички училища, детски градини са обезпечени с хидрофори. Бизнесът също е предприел действия по осигуряването на собствени решения и алтернативи заради липсата на вода. 
На срещата стана ясно, че в МБАЛ "Рахила Ангелова" е отремонтиран собствен резервоар, който за момента ще обезпечи болничното заведение при така въведения воден режим.
Областният управител заяви, че трябва да се търси решение на проблемите, които стоят всеки ден пред хората, както и да не се изпускат проблемите в перспектива.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия