Новини
Ирена Соколова подкрепи приятелската среща между ветераните на ФК "Черногорец" и ПФК "Левски" София
15.06.2019

Ирена Соколова проследи приятелския мач между ветераните на ФК "Черногорец" (Ноевци) и ПФК "Левски" София. Срещата се състоя този следобед на стадиона в брезнишкото село. Тя бе част от програмата на традиционния селски събор и премина под мотото: "Шампиони в Ноевци".
Губернаторът уважи поканата лично дошла от ФК "Черногорец", който е тазгодишния областен първенец по футбол за сезон 2018/2019 г. (мъже) при ОС на БФС – Перник.
"Поздравявам участниците и активната публика на турнира, провеждащ се от 2016 година насам и вече превърнал се в традиция. Радвам се, че спортисти като вас, дългогодишни играчи от силни и доказали се отбори, дават добър пример на младите. Поздравявам областния първенец, който спечели купата на областния управител, показвайки на терена за пореден път технична игра, кондиционно ниво и феърплей.", приветства Соколова.
Приятелската среща между ФК "Черногорец" и ПФК "Левски" София завърши 3:3 в редовното време, а при дузпите резултатът отново остана равен - 8:8.
Селекционер и треньор на домакините бе бившият футболист на Миньор (Перник) Славе Малинов, който е изиграл над 400 мача в "А" група. Главен рефер бе доайенът на футбола в Брезнишко Михаил Величков, който сега води ветераните на Миньор (Перник).
В състава на гостите играха Станислав Ангелов, Георги Донков, Цветан Генков, Дончо Донев, Здравко Здравков, Ангел Станков, Стефан Василев, Стефан Павлов - Фифи Перото и др.
Домакините бяха представени от кмета на селото Асен Асенов, игралите в "А" група Петър Анестиев и Славе Малинов, видния футболен деец Студенчо Малинов и др.
Информираме, че ветерани на "сините" гостуваха за първи път през 2016 година в брезнишкото село по случай 70-годишния юбилей на местния тим. Тогава "Черногорец" победи ветераните на столичани с 3:1.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия