Новини
Областният управител с актуална информация за обстановката след валежите в община Трън
06.06.2019
Областният управител Ирена Соколова информира за постепенно нормализиране на ситуацията след поройния дъжд вчера наводнил приземни етажи на къщи и стопански сгради в трънското село Мрамор.
От сутринта на мястото са екипи на Община Трън и ЧЕЗ, които продължават възстановителните дейности.
След бурята снощи са паднали два електрически стълба в близост до коритото на придошлата река, вследствие на което населеното място е останало без електрозахранване.
В ранните часове на днешния ден подаването на ток е възстановено. Към този час няма електричество в една от горните махали на село Мрамор, където има три къщи. От „ЧЕЗ” уверяват, че аварията ще бъде отстранена в рамките на днешния ден. Четири екипа на дружеството продължават работата.
Община Трън също оказва съдействие и логистика. 20 работници с тежка техника – багер и камион с щипка извършват дейности по укрепване и изграждане на диги по бреговете на реката. Почистват се и дворове и се отстраняват паднали дървета. 
В населеното място е и инжeнерно-техническият екип, който ръководи възстановителните дейности.  
От следобедните часове екип на АПИ обезопасява трасето с активирани свлачища, отстранява паднали дървета и клони по пътната лента, разчиства наноси и укрепва.
Няма данни за пострадали хора и допълнителни материални щети.
Така сформираният междуведомствен екип дава уверение, че до края на деня ще бъдат отстранени голяма част от пораженията по пътя към селата Мрамор и Горочевци и инфраструктурата.
Подстъпът към населеното място ще бъде напълно възстановен.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия