Новини
Заместник областният управител Иво Иванов награди победителите в XX-ото областно състезание „Млад огнеборец”
10.05.2019
На стадион „Димитровец” в с. Ковачевци се проведоха двадесетите областни състезания на младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец”.
В тазгодишната надпревара взеха участие четирите отбора, класирали се на първо място в районните състезания по места, представители на общините Перник, Радомир, Брезник и Трън.
Събитието бе открито официално от заместник областния управител Иво Иванов.
„Приветствам Ви от името на областния управител г-жа Ирена Соколова за участието в това състезание за ловкост, бързина, сръчност, умения и състезателен дух. Надявам се този досег с всекидневната и трудна работа на огнеборците да докосне сърцата ви, а защо не и да събуди любов към достойната професия в някои от Вас.”, каза Иванов.
И тази година младите огнеборци показаха завиден спортен дух и много добри технически умения в двете дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 м щафетно бягане с препятствия”.
Комплексен победител с 1040,88 точки стана отборът на XIII ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, град Перник, който се класира за републиканските финали на състезанието. Втори се нареди тимът на СУ „Васил Левски”, град Брезник с 943,47 точки, трети ОУ „Христо Смирненски”, град Радомир с 937,90 точки, а на четвъто място с 865,32 точки остана СУ „Гео Милев”, град Трън.
Ученическото състезание се организира от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Перник. За призьорите в състезанието бяха осигурени медали и купи от Областна администрация Перник, които им бяха връчени лично от Иво Иванов. Той пожела успех и добро представяне на област Перник на следващия етап от състезанието.
 
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия