Новини
Соколова аплодира и оцени таланти от България и чужбина – участници в XIV-ия Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти
12.04.2019
Областния управител Ирена Соколова бе сред специалните гости на церемонията по откриването на XIV-ия Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти.
От 12 до 14 април в Перник ще си дадат среща 160 млади музикални надежди от България и чужбина, демонстрирайки таланта и майсторството си пред компетентно жури от специалисти и педагози. Те ще премерят сили в три раздела - струнни инструменти, пиано, духови и ударни инструменти.
„За четиринадесети път Перник е домакин на културно събитие от такъв висок ранг, утвърдено и популяризирано благодарение на неговите организатори, участници и жури. През трите фестивални дни ще чуем и ще се насладим на перфектно изпълнени шедьоври и класически произведения от възпитаниците на музикални школи и майсторски класове. Желая успех на всички изпълнители, дошли да дарят публиката на Перник с вълнуващи музикални минути, с частица от техния огромен талант и старание, с топлината на техните чисти и развълнувани сърца“, сподели Соколова по повод поканата отправена към нея да стане част от атмосферата на това специално мероприятие.
Закриването на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти ще бъде на 14 април (неделя) с награждаване и гала концерт на лауреатите, по време на които губернаторът ще връчи традиционната си награда на най-ярко представилия се участник от категория „А” (любители).
Във фоайето на Двореца на културата са подредени и рисунки на призьорите от XII-ия по ред конкурс за детско творчество – инициатива съпътстваща всяка година основния музикален фестивал.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия