Новини
Областният управител и министърът на земеделието Румен Порожанов се срещнаха със земеделски производители от Пернишко, с които обсъдиха перспективите и трудностите пред развитието на сектора
10.04.2019
Областният управител Ирена Соколова заедно с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, както и с директора на Областна дирекция „Земеделие” Анна Цветкова, участва в среща със земеделски производители, животновъди и пчелари от област Перник.
Събитието бе инициирано във връзка с кампания 2018. На него участниците поставиха и изложиха стратегически теми за сектор Земеделие, както на национално, така и на регионално ниво.
Министър Порожанов и експертите от Министерството, представиха най-актуалната информация за нормативните промени, подпомагането и бъдещите възможности пред земеделците от областта. 
Участниците изразиха позиции и предложения по различни проблеми, както и отправиха предложения за по-нататъшното развитие на сектора.
Земеделските производители от Пернишко се запознаха с новия проект на Закона за собствеността, поземлените отношения и опазването на земеделските земи.
В рамките на дебата по темата бяха обсъдени и актуални въпроси като текущото състояние на Процедурата по комасация, ефектът от нормативните промени през 2018 г. и готовността за Кампанията по директни плащания за 2019 г.
Отчетено бе, че по Схемата за преразпределително плащане за Кампания 2018 са преведени 102,5 млн.лв. Субсидирани са повече от 57 хил. земеделски стопани, подали заявление за подпомагане.
За новия програмен период средствата за единица площ са увеличени с 0,7%.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия