Новини
Откриха изцяло обновената сграда на областната и общинската администрация в Перник
12.03.2019
Областният управител Ирена Соколова, заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кметът на община Перник Вяра Церовска, служители на Областна администрация и Община Перник, присъстваха на официалната церемония по откриване на обновената сграда на областната и общинската администрация в Перник.
Реновираното здание, чиято разгъната застроена площ е 11 410, 66 м², вече ще отговаря на всички изисквания за съвременност, многофункционалност и практичност. Сградата е санирана и топлоизолирана, енергоефективна и произвеждаща електричество за собствени нужди с монтирани фотоволтаични инсталации, освежена и осветена отвътре, осигуряваща работния комфорт, както на служителите, така и на гражданите, които всекидневно посещават ведомствените офиси и отдели.
Ремонтните и довършителните дейности бяха осъществени по проект на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Общата му стойност е 2 853 505,74 лв., от които 2 425 479,88 лв. европейско и 428 025,86 лв. национално съфинансиране.
В емблематичния обект, както за Перник, така и за областта, се помещават още офисите на териториалните подразделения на Национална агенция за приходите, Агенция по вписванията, Агенция за социално подпомагане, Министерство на труда и социалната политика, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР. В него работят над 300 служители.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия