Новини
Областният управител в деня на Освобождението: "Уроците на отминалото време се коренят в паметта и се учат цял живот. Най-важният от тях, за нас българите е, че само единни и сплотени можем да бъдем силни!"
03.03.2019
"На днешния ден преди 141 години страната ни пое по пътя на своята жадувана свобода. Тя възкръсна и се възроди след векове на изпитания, поголовни унищожения, неуспешни опити за заличаване и изтриване на националната ни памет, идентичност и самосъзнание. Вярата и борбата на книжовниците, будителите и революционерите, съхранили духовната ни и материална култура, бе спасителната сила за каузата на пробуждането и обединението на народа ни. Уроците на отминалото време се коренят в паметта и се учат цял живот. Най-важният от тях, за нас българите е, че само единни и сплотени можем да бъдем силни. Това трябва да помним като завещание от нашите предци. Защото те ни дадоха не само самочувствие и увереност, но и примери за отговорност и патриотизъм.", каза в празничното си слово по повод Националния празник областният управител Ирена Соколова.
Като главен организатор на общоградското честване на 3 март в Перник, губернаторът участва в тържествата, посветени на 141-вата годишнина от Освобождението на България.
Отбелязването на знаковата дата започна в 11:00 ч. с празнично шествие от сградата на областната и общинската управа, което премина през центъра на Перник. В него се включиха народни представители, представители на местната власт, на институциите, граждани.
Пред Двореца на културата със специален ритуал и под съпровода на химна на страната ни се издигна националния трибагреник.
Тържествата продължиха с празничен концерт на Духовия оркестър и Ансамбъл за народни песни и танци “Граовска младост”.
Специално за повода перничани и гости получиха ценен подарък от областния управител - български трикольори.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия