Новини
Поздравление на областния управител на Перник Ирена Соколова по повод Националния празник на Република България – 3 март
02.03.2019
Уважаеми жители на област Перник,

С чувство на вълнение и гордост се обръщам към всички Вас по повод Националния празник на Република България – 3 март!
 
141 години след Освобождението, отдаваме почитта си към падналите герои, революционери, храбри воини от други националности за правото ни да бъдем независими. По бойните полета на Шипка, Шейново, Стара Загора, Орлово гнездо оставиха костите си близо 12 000 руски, украински, белоруски и финландски опълченци, 1350 румънски опълченци, 2400 сръбски и черногорски опълченци. 
 
Въпреки претърпените загуби, в сърцата и мислите ни този съкровен ден е еманация на възвишена гордост, величие и сбъднат национален идеал.
 
Малко са датите в нашата история изпълващи със съдържание и смисъл, обединяващи и сплотяващи народа ни. Трети март е от тях! Той е нашата вярност и преданост към българските корени, олтар пред силата и достолепието на една нация, която смая Европа с подвизите си!
 
Нека не забравяме героизма на предците ни и да пазим в сърцата си живия български дух, патриотизъм и изконно родолюбие. Те са в основата на нашето съхраняване и пътеводна светлина към бъдещето!
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

---

гр. Перник
03.03.2019 г.
 
Ирена Соколова
Областен управител
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия