Новини
Областният управител и новият началник на Военно окръжие Перник обсъдиха перспективите във военната кариера и популяризирането й сред младите хора
11.02.2019
Областният управител Ирена Соколова посрещна в кабинета си и разговаря с встъпилия в длъжност нов началник на Военно окръжие II степен Перник подполковник Димитър Матев.
Той беше представен на губернатора от началника на Военно окръжие I степен София полковник Венцислав Венков.
По време на срещата военнослужещите и Соколова обсъдиха перспективите във военната кариера и популяризирането й сред младите хора, както и старта на националната кампания „Бъди войник” в Перник.
Нейното провеждане е на 13 февруари (сряда) от 15:00 ч. на площад „Кракра”, а областният град е вторият в България, в който ще бъде презентирана тя.
В програмата е предвидена информационната борса за възможностите, които предлага Българската армия - както висше образование и офицерски пагони, така и служба като редници и сержанти. Ще се представят видовете въоръжени сили (военновъздушни, сухопътни, Национална гвардейска част, 68-ма бригада „Специални сили”), както и демонстриране на бронирана машина на Военна полиция "Пустиннна котка".
Кулминацията на кампанията е в 18:30 ч., в театрален салон "Георги Русев", с концерт на Гвардейския представителен духов оркестър с участието на група "БТР".
Кампанията „Бъди войник” ще продължи до края на октомври и ще се проведе в 29 български града.
Областният управител и подполковник Димитър Матев планираха съвместни инициативи в посока на военното обучение и патриотичното образование на младежите от област Перник.

 

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия