Новини
Областният управител уведомява за предстоящо обявяване на грипна епидемия в област Перник от утре
16.01.2019
Областният управител уведомява, че от утре (17 януари) до 22 януари (вторник) включително е обявена грипна ваканция на територията на област Перник.
Тя идва при над 20 процентно увеличение на броя на болните деца и ученици от грип и остри респираторни заболявания в цялата област и над 30% в отделните общини.
По информация на РЗИ заболелите са нараснали от 50 за предходната седмица на 129 за периода 7-13 януари 2019 г. Най-много болни са констатирани при най-малките - групата до 4 години. Следващата група най-много болни са между 5 и 14 години. С цел превенция и грижа са взети своевременни мерки за недопускане разрастването на грипната вълна.
С обявяването на грипната епидемия в областта ще бъдат спрени плановия прием и плановите операции, женските и детските консултации, профилактичните имунизации и реимунизации.
Няма да бъдат отменени сурвакарските фестивали в общините Брезник и Радомир, тъй като заболеваемостта е предимно сред децата. В тази връзка родителите трябва да направят преценка дали те да присъстват на дефилета.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия