Новини
"Да изчистим България заедно" с подкрепа на Областна администрация - Перник и държавните институции в областта
13.09.2018
Областният управител Ирена Соколова и служителите на Областна администрация Перник ще подкрепят инициативата „Да изчистим България заедно” на btv Media Group. Те ще почистват за поредна година едно от емблематичните и обичани места за отдих на перничани – местността "Мечката" под хижа Славей.
Заедно с тях, в деня на най-мащабната доброволческа акция, ще участват и териториалните структури на централната изпълнителна власт в област Перник.
По покана на областния управител и директорите на ведомствата, служителите в 18 институции са заявили желанието си да се включат в кампанията, като сами са определили своите локации за почистване: Областна дирекция по безопасност на храните, Териториално поделение на Национален осигурителен институт, Областна дирекция "Земеделие", Регионална инспекция по околната среда и водите, Регионално управление по образованието, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Отдел "Статистически изследвания", Регионална здравна инспекция, Областна дирекция на МВР, Областен отдел "Автомобилна администрация", Областно пътно управление, Дирекция "Бюро по труда", Военно окръжие, Регионална здравно-осигурителна каса, Център за спешна медицинска помощ, Дирекция "Инспекция по труда", Териториално звено ГРАО, "ВиК" ООД.
„Нека всички заедно и с лични усилия да допринесем за промяна на заобикалящата ни среда. Очаквам и тази година масово участие от страна на жителите на областта, не само за да изчистим нерегламентираните сметища и места, но и за да дадем пример на най-малките – на децата, че е важно да пазят природата чиста”, сподели Соколова.
За реализирането на инициативата на територията на област Перник, администрацията определи и раздаде на общините бонове за гориво, предназначени за извозване на събрания по време на кампанията боклук, както и почистващи материали. И тази година те са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).
Вече осма поредна година инициативата „Да изчистим България заедно” ще превърне в един отбор хиляди хора, които искат да живеят на едно по-чисто място. Емблематичната кампания отрежда водещо място на България сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия