Новини
Квартал "Мошино" отпразнува традиционния си събор за 179 път
02.08.2018

Традиционен събор в пернишкия квартал Мошино на Илинден събра жители и гости на сцените пред читалището и Младежкия дом. Събитието се провежда всяка година в деня на Свети пророк Илия и води своето начало отпреди 179 години, когато на същия ден местните се събират за първи път за молитва в новопостроената църква, носеща името му.
Сред гостите, уважили празника на един от най-големите пернишки квартали, бяха заместник областните управители Иво Иванов и Васил Павлов, евродепутатите Владимир Уручев и Андрей Новаков, представители на общинската администрация. Заместник областният управител Иво Иванов поднесе поздравителен адрес от името на губернатора на Перник Ирена Соколова с поздравление към жителите и гостите на квартала по повод тържеството:
“Нека този ден бъде пъстър и жизнерадостен повод да се съберете заедно с близки и приятели, да празнувате с подобаващо настроение и оптимизъм. Днес Мошино става все по-привлекателно място за живеене. Тук се изпълняват проекти, които водят до качествена промяна на средата, до подобряване на условията за личностна и професионална реализация, до създаването на предпоставки за задържане на младите хора в града и общината. Убедена съм, че каквото и да предстои оттук нататък пред Вас, то винаги ще извежда това място на един по-просторен път – пътят на модерното развитие и благополучие. Желая Ви здраве и сили, за да реализирате успешно амбициозните си цели! Честит празник!”.
Програмата продължи с изпълненията на народните изпълнители Антонио Симеонов, Сорина Богомилова, Валерия Момчилова, оркестър „Граовци” и рап певеца Криско.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия