Новини
Областният управител и директорът на БАБХ планират промяна на ГКПП "Стрезимировци"
30.07.2018
Ирена Соколова заедно с директорите на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев и дирекция “Митници” – Югозапад Стефан Златков, както и с териториалните директори по сигурността, инспектираха ГКПП "Стрезимировци" във връзка с ремонтно-строителни дейности, които стартират скоро на мястото.
Планира се изграждане на санитарно съоръжение, което ще облива с дезинфектант автомобили влизащи на територията на Република България. Дотогава те ще бъдат обработвани механично с пръскачки пръскачки. 
Директорът на Областно пътно управление Румен Сачански, заяви че докато вървят ремонтните дейности на митницата, ще текат и паралелно дейностите по възстановяване, укрепване и разширяване на моста в началото на град Трън при местността "Секирица". Заявената позиция на областния управител пред директора на Агенция «Пътна инфраструктура» беше, че това е най-приоритетният обект и се налага спешното му изпълнение, предвид факта, че е единственият подстъп от и към гр. Трън. Настояването на губернатора е рехабилитацията да завърши преди зимния сезон и възможните заледявания с цел обезпечаване сигурността и спокойствието на гражданите. Сводовете на моста, които са здрави няма да бъдат премахвани, а платното ще бъде укрепено и разширено с конзоли осигуряващи двупосочно движение. В хода на работните дейности по моста е предвидено и придвижването на товарните автомобили, а не изборът на обиколен маршрут.
Соколова и директорът на Дирекция “Митници” - Югозапад Стефан Златков обсъдиха ремонтни ангажименти във връзка с 50-годишнината на гранично-пропускателния пункт “Стрезимировци”. Предвижданите дейности ще включват създаване на по-добра работна среда за служителите, както и промяна и нова визия на козирката и прилежащата инфраструктура.
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия