Новини
Обстановката в област Перник след проливния дъжд
04.07.2018

Над 30 сигнала, касаещи наводнена улична мрежа и мазета на сгради са получени в РД ПБЗН - Перник във връзка с обилния дъжд, които се изля в късния следобед над града. Паднали валежи в района са от 6 до 10 литра на кв.м. Няма данни за загинали и пострадали граждани. За справяне с произшествията са изпратени З бр. пожарни автомобила с 3 екипа и се обслужват приоритетно. Събира се свободен от дежурство състав, който ще се включи допълнително в действията.
От "ВиК" ООД - Перник поясниха, че са получени 11 сигнала за запушени канализации, които са проблемни и наводняват блокове, къщи и други обекти. Сред адресите са: кв. Твърди ливади № 47, “Краище” № 4, “Благой Гебрев” №67, “Бенковска” №10, “Оборище” №64, “Клемент Готвалд” №8, кв. Хумни дол (Боулинг залата), “Благой Гебрев” бл. №25, спирка “Метал”, детска градина “Славейче” на ул. Стара планина №89.

Директорът на РД ПБЗН Емил Марков уточни, че ситуацията не може да бъде определена като критична, но е проблемна и създава напрежение и тревога. Отговорните институции реагират на всеки един сигнал, а Областният щаб при защита от бедствия, както и лично областният управител постоянно следят ситуацията. В останалите общини от областта положението е спокойно.

Проходимост на пътищата в гр. Перник:
Транзитна магистрала е проходима от детелината на кв. “Изток“ до детелината на кв. “Хумни дол“. Не е проходима в участъка на Автогара Перник, където е оказано съдействие на много закъсали автомобили. Също така има закъсали автомобили на ул.“Ю.Гагарин“ в района на бензиностанция „ЕКО“.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия