Новини
Областният управител поздрави жителите на кв. “Църква” по повод традиционния събор, като им пожела мястото да се развива да събира хора, както до този момент
01.07.2018
Жизнерадостен традиционен събор по повод християнския празник Петровден, събра жителите и гостите на пернишкия квартал “Църква”. Веселието в центъра на кметството започна още в ранния следобед с изпълнения на самодейни колективи от местното читалище, които показаха богатството на фолклора със своя певчески и танцов талант.
Сред дошлите да споделят заедно с църковци специалния повод, бе и областният управител Ирена Соколова. Тя поднесе своите поздравления към кмета Румен Петров и всички живеещи в най-близкия квартал до столицата:
„Квартал “Църква” в последните 10 години се развива, защото е привлекателно място за живеене както за перничани, така и за все повече софиянци. Въздухът тук е чист, водата е бистра, мястото е спокойно и уютно. Кметът облагородява всяка територия малко по малко, но видимо и с напредък. Все повече млади семейства избират да отглеждат децата си в квартала и се убеждават в множеството му преимущества. Радвам се, че “Църква” се променя в правилната посока, а направеното дотук ще остане за бъдещите поколения”, каза губернаторът.
Празненството продължи с богата фолклорна програма. Накрая празнични илюминации озариха небето над квартала
Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия