Новини
Информация за горите в областта предоставят по време на открит кабинет на РДГ – Кюстендил в Областна администрация Перник
04.04.2018

За поредна година областният управител Ирена Соколова, съвместно Регионална дирекция по горите – Кюстендил, организират открит кабинет, разясняващ дейностите и услугите на дирекцията. Това е една от инициативите посветени на „Седмицата на гората”.

В Деня за консултации в Областна администрация Перник, жителите, имащи конкретни въпроси, могат да получат достоверна и изчерпателна информация от екпертите на РДГ.

Подготвени са брошури, които да бъдат раздадени на посетители, както и 60 фиданки от различни дървестни видове. Организирани са още седмица на отворените врати в РДГ – Кюстендил и горските стопанства,  както и фото конкурс за младежи.

След проведената пресконференция вчера, бяха връчени наградите на авторите на снимките класирали се на челни места. 
Ирена Соколова връчи отличието на поделилите си второто място - Михаил Богомилов и Андрей Димитров, а инж. Тодоров на призьора Явор Борисов.

"Радвам се, че все повече младежи се ангажират с дейности свързани с опазването на околната среда и запазването на бланса в природата. Вие давате чудесен пример на вашите връстници, за това да предпочетат гората пред компютрите вкъщи", сподели с участниците в конкурса, Ирена Соколова.

Образователни беседи и садене на фиданки в детските градини също са сред инициативите в „Седмица на гората – 2018 година“.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия