Съобщения
Нов график за движение на влаковете влиза в сила от 11.12.2016 г.
05.12.2016

Уведомяваме гражданите от област Перник, че от  11-и декември (неделя) 2016г.,  влиза в сила новия График за движение на влаковете на „БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД. В разписанията има промени в часовете на тръгване на влаковете, но няма да има съкращаване на влакове. Предвидено е в новата транспортна схема най-натоварените крайградски пътнически влакове да пътуват на по-чести интервали.
В сутрешните часове влаковете по направлението Перник - София ще се движат на интервал от 20 минути, а в следобедните часове и вечер композициите по направлението София - Перник ще се движат на интервал от 40 минути.
С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националният железопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническите влакове със съответните областни и общински администрации. Голяма част от направените промени в новия График за движение на влаковете са съобразени именно с постъпили предложения и молби от тяхна страна, друга част – с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – са свързани с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав. Разписанията са съобразени и с извършваните ремонтни дейности в различни железопътни участъци на страната.

Търсене
Приемен ден на областния управител
Електронна пощенска кутия
ТГС България - Сърбия
ТГС България - Сърбия